ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

 

Γιώργος Σοφοκλέους σε συνέντευξη του στην  Τζιωρτζίνα Ποταμίτου

Δημοσιογράφος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ

”Τα χρόνια που έζησα στην λάρνακα ήταν  και τα καλύτερα της ζωής μου. Κρατούσα επί 2 χρόνια την μεσημβρινή ζώνη στο ράδιο 99 φμ. Εκείνα τα 2 χρόνια ήταν όμορφα ,γόνιμα και δημιουργικά. Ας μη ξεχνάμε πως τα χρόνια είναι τα μαργαριτάρια τον αναμνήσεων, που σου δίνουν μια αίσθηση σοφίας, γνώσης περισσότερης . Δεν μπορείς ποτέ να κρυφτείς από τις αναμνήσεις σου.”

ΠΡΟΦΙΛ

”Η δημοσιογραφία ήταν στο αίμα μου. Ήθελα να τα ξέρω όλα να έχω άποψη για όλα. 21-22 ετών  ενώ είχα ευκαιρία να πάω να σπουδάσω, προτίμησα να κυκλοφορήσω δίκια μου εφημερίδα την οποία κράτησα 2 χρόνια .Μετά μπήκα στο μεροκάματο αλλά λόγο του ότι η δημοσιογραφία δεν ήταν καλό βιοποριστικά επάγγελμα αναγκαστικά να κάνω και άλλες δουλειές. Δούλεψα ως γκαρσόνι κηπουρός ζωγράφιζα πίνακες.  Μετά πήγα στην Ελλάδα κρατούσα μαζί μου ένα φάκελο που είχε πάρα πολύ καλές συστάσεις με σκοπό να εργαστώ στον Αντ1 ως δημοσιογράφος . Τώρα πλέον μου λείπει η δημοσιογραφία.”

ΘΕΑΤΡΟ

”Διατηρώ θεατρικά εργαστήρια σε πολλές επαρχίες ανά την Κύπρο. Λάρνακα, Δερυνεια ,Αγία Νάπα κτλ. . Έχω κερδίσει 3 θεατρικά βραβεία. Στη Λάρνακα όμως είναι η θεατρική ομάδα μας με χορηγό τον Δήμο Λάρνακας. Διδάσκω, γράφω και σκηνοθετώ. Παίζω κιόλας .”

”Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι …Εγώ δεν είμαι ηθοποιός. Απλά εγώ παίζω γιατί νιώθω όμορφα, εκφράζομαι μέσα από αυτό. Πολλές φορές έχω γράψει για σειρές χωρίς να αναφερθεί το όνομα μου ως ο συγγραφέας του σενάριο και άλλες τόσες τα δικά μου σενάρια δεν εγκρίθηκαν λόγο του ότι τα υπέγραφα εγώ.”

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ   

 ”Δεν έχει μεγάλους και μικρούς ρόλους έχει κάλους και κακούς ερμηνευτές.”