Η ΚΥΠΡΟΣ Γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος – το μεγαλύτερο διαστημικό γεγονός στη Γη – 4-10 Οκτωβρίου

Η ΚΥΠΡΟΣ Γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος - το μεγαλύτερο διαστημικό γεγονός στη Γη - 4-10 Οκτωβρίου


Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος προγραμματίζεται για τις 4-10 Οκτωβρίου 2018 στην ΚΥΠΡΟ με θέμα “Το διάστημα ενώνει τον κόσμο”. Δραστηριότητες όπως η παρουσίαση της αποστολής BepiColombo στο ΚΙΤΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ & ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ καταγράφουν το πνεύμα του θέματος.

 

“Κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας στην εξερεύνηση του διαστήματος και να εμπνεύσουν τη νεολαία μας”, αναφέρει ο Εθνικός Συντονιστής της εβδομάδας για την ΚΥΠΡΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΥΛΛΙΑΣ.

 

“Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος κυρήχθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1999. Από τότε, έχει γίνει ο μεγαλύτερος θεσμός εορτασμών για το διάστημα σε ολόκληρη τη Γη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Παγκοσμίου Εβδομάδας Διαστήματος Dennis Stone. Πέρυσι η γιορτή περιλάμβανε 3.700 εκδηλώσεις σε 80 χώρες, ανέφερε η ένωση.

 

Οι δραστηριότητες της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος στην ΚΥΠΡΟ περιλαμβάνουν:

  • Σχολικές δραστηριότητες και εργαστήρια
  • Κατασκηνώσεις αστρονομίας
  • Παρατηρλησεις με τηλεσκόπια
  • Δημόσιες διαλέξεις για διαστημικές αποστολές και διεθνή συνεργασίες

Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που θα γίνουν στην Κύπρο στη διεύθυνση http://www.worldspaceweek.org/nations/CYPRUS

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΥΛΛΙΑΣ δήλωσε: “Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στον εορτασμό προγραμματίζοντας ένα γεγονός που να σχετίζεται με το διάστημα μεταξύ 4-10 Οκτωβρίου και να το καταχωρήσει στη διεύθυνση www.worldspaceweek.org“. Μπορεί να είναι μια πανεπιστημιακή διάλεξη, μια βραδιά αστροπαρατήρησης ή ακόμα και η παρακολούθηση με φίλους μιας ταινίας σχετική με το διάστημα. Ανάφερε επίσης ότι ακόμη και κάτι τόσο μικρό όσο μια παρουσίαση για το διάστημα σε μια τάξη θα μπορούσε να εμπνεύσει ένα μικρό παιδί να αυξήσει το ενδιαφέρον για την μάθηση και διακριθεί στο σχολείο».