ΥΠΟΙΚ: Νέα έξοδος της Κύπρου σε αγορές = ανάπτυξη για τον πολίτη

ΥΠΟΙΚ: Νέα έξοδος της Κύπρου σε αγορές = ανάπτυξη για τον πολίτη

Μέχρι και τους 800 φτάνει ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προσήλθαν κανονικά στις σχολικές μονάδες όπου είναι διορισμένοι, σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία που κατέχει το Υπουργείο Παιδείας. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των απεργοσπαστών δεν ξεπερνά τους 100. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Κώστας Χαμπιαούρης χαρακτήρισε αναφαίρετο το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

“Αύριο θα σταλεί το έντυπο για το ποιοί έχουν εργαστεί και θα διαφανεί ο αριθμός. Έχουμε σχολεία που πήγαν και Διευθυντές, έχουμε σχολεία που πήγαν και τέσσερις και πέντε εκπαιδευτικοί, έχουμε σχολεία που πήγαν λογοθεραπευτές και εκπαιδευτικοί της ειδικής εκπαίδευσης”

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων τονίζοντας ότι “υπάρχουν θέματα που είναι εργασιακά και που δεν είναι, υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν στην ΜΕΠΕΥ και θέματα που δεν μπορούν”

“Υπάρχουν και θέματα που μπορούν να συζητηθούν και στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή στο πλαίσιο του ευρύτερου διαλόγου. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να πάνε και όλα στην ΜΕΠΕΥ εάν χρειάζεται. Εμείς θα σεβαστούμε το διάλογο και είμαστε υπέρ ενός θεσμοθετημένου διαλόγου”

Σχολιάζοντας τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ενδεχομένως και οι δύο πλευρές να φέρουν την ευθύνη, ο Κώστας Χαμπιαούρης εξέφρασε σεβασμό και αναρμοδιότητα να τοποθετεί επί των δηλώσεων του Νίκου Αναστασιάδη.