Υπόθεση Αιγύπτιου επενδυτή: Ποινή φυλάκισης με αναστολή & πρόστιμα στους ενόχους

Υπόθεση Αιγύπτιου επενδυτή: Ποινή φυλάκισης με αναστολή & πρόστιμα στους ενόχους

Tην επιβολή ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμα επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στους τέσσερις φύλακες που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Αιγύπτιου επενδυτή στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε νυχτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο φύλακα υπ’ αριθμόν 2 και χρηματικό πρόστι ύψους δύο χιλιάδων ευρώ στους κατηγορούμενους φύλακες υπ’ αριθμόν 6 και 7 και στο κατηγορούμενο υπεύθυνο του νυκτερινού κέντρου υπ’ αριθμόν 3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία δεκάδων πάνοπλων αστυνομικών της ΜΑΑΔ.

PreviousNext
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατράγουδα στο δικαστήριο πριν τη δίκη για τον Αιγύπτιο επενδυτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο και κατά την προσέλευση των τεσσάρων κατηγορουμένων, συγγενών και φίλων τους στο κτίριο του δικαστηρίου, μέλη της Αστυνομίας ζήτησαν να διενεργήσουν έρευνες στα οχήματα τους και σωματικό έλεγχο στους ιδίους.

Το γεγονός, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρευρισκόμενων με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να σημειωθούν διαπληκτισμοί μεταξύ αστυνομικών και εμπλεκόμενων στη δικαστική διαδικασία.

PreviousNext
Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Ο 64χρονος επενδυτής, με υπαλλήλους και στελέχη της εταιρείας, διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ξυλοκοπήθηκαν από τους φρουρούς ασφαλείας του κέντρου, με αποτέλεσμα 10 άτομα να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οι φρουροί ασφαλείας αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από το χώρο τον Αιγύπτιο επενδυτή και την παρέα του, μετά από επανειλημμένες παρατηρήσεις που τους έκαναν για να κατέβουν από τα τραπέζια του κέντρου διασκέδασης, όπου χόρευαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε μερικές μόλις ώρες πριν την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου της Μαρίνας Αγίας Νάπας και για αυτό ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.