Υπόθεση Ουζόχο: Η αγωνία στο «κόκκινο»

Υπόθεση Ουζόχο: Η αγωνία στο «κόκκινο»

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την πολύκροτη υπόθεση του Φράνσις Ουζόχο που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Σήμερα, στις 11:30 έχει οριστεί εκ νέου η εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση για αντικανονική συμμετοχή στο ντέρμπι του Νιγηριανού τερματοφύλακα.

Θυμίζουμε χθες αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε ο Απόλλωνας, αφού όπως εξήγησε η ΚΟΠ στην ανακοίνωση της, η αναβολή της εκδίκασης οφείλεται στη μη αποστολή του φάκελου της υπόθεσης και του σκεπτικού της απόφασης του ΚΟΑ στον Αθλητικό Δικαστή, παρόλο που έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη.

Όπως σημείωσε στην ανακοίνωση, ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης θα ολοκληρώσει την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα, ανεξάρτητα εάν θα αποστείλει ή όχι τα έγγραφα ο ΚΟΑ.

Ο ΚΟΑ από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως «έχει εφοδιάσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με το απόσπασμα του επικυρωμένου πρακτικού που αφορά στο σκεπτικό και την αιτιολόγηση της απόφασης και την απόφαση ακύρωσης του δελτίου υγείας», αλλά βάζει και μια ουρά που είναι και όλο το ζουμί: «δηλαδή με τα στοιχεία εκείνα η αποκάλυψη των οποίων δεν αποτελεί κίνδυνο επέμβασης στο ανακριτικό έργο ή παραβίασης των προνοιών της νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Ως γνωστό ο ΚΟΑ ακύρωσε το δελτίο υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα σε έκτακτη συνεδρία που έγινε το περασμένο Σάββατο. Τα πρακτικά της συνεδρίας του Σαββάτου επικυρώθηκαν ήδη από την Τρίτη.

Στην εκδίκαση της ένστασης θα παρίστανται και οι δικηγόροι των δυο ομάδων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αγορεύοσουν, παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί και γραπτώς οι θέσεις των δυο ομάδων.

Σε περίπτωση που κρίνει ο Αθλητικός Δικαστής πως ήταν αντικανονική η συμμετοχή του Ουζόχο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, θα υπάρξει αφαίρεση εννιά βαθμών (μηδενισμός στο ντέρμπι και -6) από την Ανόρθωση.

Ωστόσο, το θέμα δεν αναμένεται να κλείσει οριστικά με τη σημερινή πρωτοβάθμια εκδίκαση της ένστασης. Πιθανότατα, η ομάδα που θα νοιώσει αδικημένη από το αποτέλεσμα της ένστασης θα εφεσιβάλει την απόφαση.