Κάνε check in στις 10 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Κάνε check in στις 10 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Μία νέα εβδομάδα ξεκινά με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο. Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλά άλλα θα μας προσφέρουν όμορφες στιγμές και αυτή την εβδομάδα.

Γκόλφω-Τελευταίες Παραστάσεις
To Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου. Το έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη αφηγείται μια τραγική ερωτική ιστορία: ο δικός μας Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε δεκαπεντασύλλαβο. Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά. Παίζουν: Άντρια Ζένιου, Γιώργος Κυριάκου, Κατερίνα Λούρα, Αλέξανδρος Παρίσης. Σκηνοθεσία: Λέανδρος Ταλιώτης.
Δευτέρα 19 & Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99520835.

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων Λευκωσίας 2018
Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η πρωτεύουσα φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχτηκε την αγαπημένη μας Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων. Φέτος, εμφανίζεται πιο ανανεωμένη από ποτέ με σύγχρονα, εντυπωσιακά παιχνίδια που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους και δωρεάν είσοδο για όλους. Πέρασε όμορφες στιγμές εκεί καθημερινά μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Οι πολεμιστές του Jackie Chan
Οι 11 πολεμιστές Kung Fu του Jackie Chan έρχονται για δύο μοναδικές παραστάσεις στην Κύπρο. Στην παράσταση Kung Fu Warriors, το κοινό θα παρακολουθήσει εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες και ακροβατικά, καθώς και εκπληκτικά κόλπα με σπαθιά, όλα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία του Κινεζικού λαού. Τη μαγεία του show, συμπληρώνουν τα κοστούμια των καλλιτεχνών και η μουσική σύγχρονων συνθετών από την Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη.
Τρίτη 20 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών & Τετάρτη 21 Νοεμβρίου Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. Πληροφορίες-εισιτήρια: www.atriamusic.com, www.soldoutticketbox.com, www.pattihio.com.cy ή από το ταμείο του Παττιχείου 25377277.

Ύπερος στην Biennale Λάρνακας
Το έργο του Κώστα Μαννούρη, ‘Ύπερος’, θα παρουσιαστεί σε πέντε παραστάσεις σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στη Λάρνακα το Youth Makerspace (πρώην Οικία Επάρχου), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Biennale Λάρνακας. Ο Νείλος οφείλει να υποταχθεί στα κελεύσματα μιας βούλησης έξω απ’ αυτόν που θέλει να τον στείλει σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής. Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να εξοριστεί στα 30 του; Του είναι παραπάνω από σαφές πως δεν μπορεί παρά να συμμορφωθεί. Ανάθεμα τη δύναμή της, ανάθεμα την αδυναμία του, ας όψεται η ξηρασία του βίου του. Πόσο, όμως, θα ήθελε να υπήρχε κάτι ή κάποιος που να του έλεγε, ‘Μείνε!’. Και θα έμενε. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Λένια Σορόκου.
Δευτέρα 19, Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, Youth Makerspace (Πρώην Οικία Επάρχου), Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 99923787.

Ρόζμαρι
Η πολυβραβευμένη ταινία του Άνδωνι Φλωρίδη για μία μόνο προβολή στη Λευκωσία. Ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας έχοντας ξεμείνει από ιδέες αρχίζει να παρακολουθεί τους «δυσλειτουργικούς» γείτονες του για να εμπνευστεί. Όμως, αντί αυτού, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γύρω του. Η προβολή θα γίνει στην παρουσία του σκηνοθέτη Άδωνι Φλωρίδη. Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες 2018» του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών που γίνεται σε συνεργασία με το «Συνεμά Ξάνθης 3». Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό Εργαστήριο Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 20.00.

Δήμητρα Γαλάνη, Μιχάλης Χατζηγιάννης
Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα Β-sides της πολύχρονης καριέρας της, αλλά και τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και δεν τα ερμηνεύει συχνά στις live παραστάσεις της. Στη δίωρη παράστασή της προσκαλεί και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, για να παρουσιάσει μαζί του μια αναδρομή σε αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν και θα μας συγκινήσουν ξανά, με ντουέτα μέσα από ένα απρόβλεπτο ρεπερτόριο.
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €25 & €20. Πληρ. 77777745 / Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 21.00, €30. Πληρ. 96245929.

Κρεβάτι από ψευδάργυρο
Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο του διακεκριμένου, με βραβεία BAFTA και Λόρενς Ολίβιε και δύο φορές υποψηφίου για Όσκαρ, Ντέιβιντ Χέαρ, ‘Κρεβάτι από Ψευδάργυρο’. Ο Ντέιβιντ Χέαρ είναι ένας ενεργός συγγραφέας που παράγει -εδώ και δεκαετίες- πολύ σημαντικό έργο. Θεωρείται από τη θεατρική κοινότητα ως ένας από τους άξιους συνεχιστές του έργου του Χάρολντ Πίντερ. Πρόκειται για ένα έργο πνευματικά τονωτικό, κοινωνιολογικά αναλυτικό και συναισθηματικά φορτισμένο, για την ελεύθερη αγορά και τη σύγχρονη αγάπη, τον εθισμό και την παροδικότητα, τις εποικοδομητικές και τις καταστροφικές προτροπές. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Βασίλης Χαραλάμπους και Νίκη Δραγούμη. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος.
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25877827.

Το Θέατρο Ανεμώνα κοντά στα αδέσποτα
Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει το διαχρονικό -κλασικό πια- έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, που ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο από τον Δημήτρη Χορν το 1961 σε σκηνοθεσία του ιδίου και αμέσως μετά ακολούθησε η περίφημη ταινία σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου με τον Δημήτρη Χορν και την Μάρω Κοντού. Η παράσταση αυτή έχει σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Φιλοζωικού Συνδέσμου P.A.W.S. Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του νέου με το παλιό, της αγάπης ενάντια στο χρήμα. Ένα γλυκύτατο έργο με χιούμορ, τρυφεράδα και ανθρωπιά. Όλ’ αυτά θα ζωντανέψουν με αγάπη, αλήθεια και ευωδία γιασεμιού ελληνικής αυλής στη σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα. Παίζουν: Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαρίνα Δημητρίου, Κώστας Βήχας, Γιάννα Λευκάτη, Νικόλας Πέτρου, Βασίλης Παφίτης, Μύρια Χόπλαρου, Ντόρα Μακρυγιάννη. Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας.
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70007721.

1η Πλατφόρμα Χιπ-Χοπ Χοροθεάτρου Κύπρου
Το Breakalign Grounds είναι η 1η πλατφόρμα χιπ-χοπ χοροθεάτρου που διοργανώνεται από την Νεφέλη Τσιούτη του Project Breakalign. Αυτή η πλατφόρμα έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα ανερχόμενα ταλέντα του χιπ-χοπ χοροθεάτρου στο νησί της Κύπρου. Επιμελήθηκε από τη Νεφέλη Τσιούτη (CY), και καθοδηγήθηκε από την δραματουργία της Χριστίνας Κωστούλα (GR/UK). Η βραδιά θα παρουσιάσει μια νέα όψη της χιπ-χοπ, σε συνδυασμό με χοροθεατρική δραματουργία.
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99462320.

Ο ήχος του όπλου
Η Λούλα Αναγνωστάκη ανατέμνει με ευαισθησία και διεισδυτική ματιά τον ιστό των ανθρώπινων σχέσεων με επίκεντρο την ιδιαίτερη σχέση μητέρας-γιου: μια σχέση σύγκρουσης και βασανιστικής αγάπης. Ένα καθηλωτικό κείμενο, που σφύζει από αλήθεια και συγκίνηση, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Ο Άδωνις Φλωρίδης προσεγγίζει τον κόσμο της σημαντικότερης Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως του 20ού αιώνα έχοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, με την πολύ αγαπητή Ράνια Σχίζα στον κεντρικό ρόλο της μητέρας.
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.