Κτίζουν κάστρο συνεργασίας με προοπτική τρίτου πόλου στο βάθος

Κτίζουν κάστρο συνεργασίας με προοπτική τρίτου πόλου στο βάθος
Με δεδομένη πλέον την συμπόρευσή τους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με κοινό υποψήφιο τον… κανέναν, τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο επεξεργάζονται πλέον για τα καλά και την μορφή που θα προσδώσουν στη σχέση τους την επομένη  των εκλογών.
Capture
ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι, προσβλέπουν και εργάζονται προς την κατεύθυνση θεσμοθετημένης συνεργασίας μετά τις εκλογές, τόσο ενός όσο και εκτός Βουλής, με σαφή προσανατολισμό να λειτουργήσουν από κοινού ως αντίβαρο των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, στο βάθος παραμένει ως ιδέα η προοπτική συνένωσης των κομμάτων αυτών με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου πόλου στο κομματικό σύστημα της χώρας. Με ένα τέτοιο εγχείρημα όμως, να μοιάζει και να είναι, λαμβανομένης υπόψη και της κατάληξης ανάλογων σκέψεων ή προσπαθειών που έγιναν στο παρελθόν, ως εξαιρετικά δύσκολη.

Χαρακτηριστική επί τούτου υπήρξε σημερινή σχετική δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένης Θεοχάρους, ερωτηθείσα για τις πιθανότητες ευόδωσης μια πιθανής τέτοιας προσπάθειας.

« Όπως ωρίμασε η απόφαση για να ενοποιηθούμε σε ένα ενιαίο μέτωπο για τις προεδρικές εκλογές», ανέφερε η κ. Θεοχάρους, «έτσι πιστεύω θα ωριμάσει αυτή η σκέψη. Όλα αυτά τα πράγματα δεν γίνονται τραβώντας τα από τα μαλλιά. Πρέπει μέσα στους ανθρώπους, μέσα στους πολιτικούς να ωριμάσει η σκέψη, να υποχωρήσουν πολλά ζητήματα που διαφοροποιούν τις θέσεις και τα εγώ του καθενός, ώστε να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια σύμπλευση γύρω από ένα μεγάλο κοινό κόμμα».

reporter cy