Λέμεσός: Το νέο ιταλικό της πόλης

Λέμεσός: Το νέο ιταλικό της πόλης

Μάλιστα, βρήκε στέγη σε ένα από τα πιο εμβληματικά αρχοντικά σπίτια της περιοχής που χρονολογείται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (εκεί έβρισκες κάποτε το bar/restaurant “House”) και αποτελεί από την πρώτη μέρα τον πιο δυνατό πόλο έλξης της πόλης.

Τα αρώματα της πλούσιας σάλτσας ντομάτας, του φρέσκου σκόρδου και του σπιτικό πέστο που αναδύονται από το χώρο, το πολύμηνης παλαίωσης προσούτο το οποίο αντικρίζεις πλάι στο μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας που λάμπουν διά της παρουσίας τους στην είσοδο του πανέμορφου αρχοντικού, είναι στοιχεία που δεδομένα θα καταγραφούν πρώτα-πρώτα στο μπλοκάκι των πρώτων σου εντυπώσεων.

Γι’ αυτό πάρε ένα τραπέζι σε μια από τις τρεις εντυπωσιακές σάλες και ξεκίνα με δροσερή, υπερμεγέθη Il Gusto σαλάτα με πράσινα λαχανικά, ρόδι, μανιτάρια και κρουτόν (€13.90), βοδινό καρπάτσιο με ρόκα και πέστο Γένοβας (€12.90) και τις θρυλικές, τραγάνες γαρίδες με σκόρδο και πλούσια κρέμα με σπανάκι (€12).

Οι φίλοι των ριζότο θα κάνουν υπομονή γιατί αυτό πρέπει να προετοιμαστεί a la minute, με ποικίλες συνταγές, όπως αυτό με μανιτάρια πορτσίνι (€14.50) ή το ομόλογό του με κιτρινόπτερο τόνο και σπανάκι (€18.90).

Το υπέροχο, σερβιρισμένο σε τηγάνι, house pasta, La Pentola D’ oro με λιγκουίνι, ποικιλία ψαρικών και σάλτσα ντομάτας (€22.90) και η βοδινή ταλιάτα με ρόκα και πουρέ πατάτας (€33) είναι πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να φτάσουν και στο δικό σου τραπέζι.

Οι pastry chefs θα γλυκάνουν τέλος το παλέτο σου υπέροχο στο στόμα τιραμισού, που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.

(25364040, 25952638) Αγίου Ανδρέου 239, Λεμεσός. Δ-Κ 18.00 23.00.

checkincyprus