ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ

Λευτέρης Εμπεδοκλής σε συνέντευξη του στην  Τζιωρτζίνα Ποταμίτου

Δημοτικός γραμματέας δήμου λάρνακα

ΛΑΡΝΑΚΑ 2014

”Δύσκολο το 2014 όπως και το 2013 στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί από τους άτυχους γιατί είχαμε μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε μερικά έργα μέσα στην περίοδο τις κρίσης οπότε ενώ σε άλλες πόλεις είναι σε μια στασιμότητα η Λάρνακα θα ολοκληρώνει ορισμένα έργα και θα βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Λάρνακα έχει την προοπτική και την δυναμική. Έχει τους ανθρώπους που θα την πάρουν πάρα πολύ ψηλά.”

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 

”Η Λάρνακα τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσετε με ένα πολύ αργό ρυθμό που δεν μας ικανοποιεί.

Για να γίνει οποιαδήποτε ανάπτυξη χρειάζεται ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, πολιτικές αποφάσεις και μετά μια τεράστια προσπάθεια για να βρεθούν τα κατάλληλα κονδύλια για να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα έργα. Σαν Λάρνακα δεν είχαμε βρει τους ρυθμούς μας για να μπορούσαμε να υλοποιήσουμε έγκαιρα όσα σχεδιάζαμε. Η Λάρνακα δεν είχε μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό. Αντιμετωπίζαμε τα προβλήματα όπως αυτά έρχονταν. Τώρα όμως έχουμε. Μπορεί τώρα να μην έχουμε τα λεφτά αλλά είναι σημαντικό πως τώρα έχουμε τον προγραμματισμό γιατί μόλις ανοίξουν οι χρηματοδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση η από την κυβέρνηση θα έχουμε ώριμα έργα προγραμματισμένα σχεδιασμένα έτοιμα για κατάθεση . Εμείς φταίμε για τις ταχύτητες της Λάρνακας. Τώρα έχουμε ξεκινήσει και ετοιμάζουμε και ωριμάζουμε έργα.”

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑ 

”Η Λεωφόρος Χριστοδουλίδη θα ενώσει το ΚCINEPLEX με το δρόμο Λάρνακας -Λευκωσίας ο οποίος

ολοκληρώνει το πρωταρχικής σημασίας δίκτυο της περιοχής διευκολύνω τις κινήσεις θα δώσει μια ασφάλεια στις διακινήσεις και ολοκληρώνετε τον Αύγουστο.

Λεωφόρος Πιαλε Πασά ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από τα διαθρωτικά ταμεία  τις τάξεις τον 8 εκατομμύριων το οποίο θα ολοκληρωθεί τέλος Μάιου. Σημαντικότατος δρόμος γιατί ενοποιεί και δίνει ξανά στην πόλη το παραλιακό μέτωπο που το στερηθήκαμε. Τόσα χρόνια με εξαίρεση την παράλια των φοινικουδων δεν είχαμε παραλιακό μέτωπο. Θα φέρει την θάλασσα ξανά στην πόλη αυτό το έργο.”