Μαρία Κωνσταντίνου ( διπλ. αισθητικός)H επιγενετική  επιστήμη και πως καταπολεμά την δερματική γήρανση.

Μαρία Κωνσταντίνου ( διπλ. αισθητικός)H επιγενετική  επιστήμη και πως καταπολεμά την δερματική γήρανση.

H επιγενετική  επιστήμη και πως καταπολεμά την δερματική γήρανση.

Η γενετική κληρονομιά κάθε ατόμου εκφράζεται διαφορετικά κατά τη διάρκεια της ζωής του, αφού η έκφραση των γονιδίων τροποποιείται από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες (ρύπανση, στρες, κλπ.) και τον τρόπο ζωής του ατόμου (διατροφή, άσκηση, κ.λπ.).

Σε αντίθεση με τις μεταλλάξεις, οι οποίες επηρεάζουν την αλληλουχία του DNA, οι επιγενετικές τροποποιήσεις (με βάση τη μελέτη της γονιδιακής δραστηριότητας) είναι αναστρέψιμες.

Το 2017, τα εργαστήρια Gene Expression Laboratory στο Σαν Ντιέγκο έκαναν μία σημαντική ανακάλυψη στον τομέα του κυτταρικού επαναπρογραμματισμού: όχι μόνο αποτρέπει τη γήρανση, αλλά επίσης αναζωογονεί τα κύτταρα και αναστρέφει τη βλάβη του DNA.

Οι επιγενετικές ανακαλύψεις δείχνουν ότι πλέον είναι εφικτή η επιδιόρθωση των αρνητικών χαρακτηριστικών εντός των κυττάρων και η καταπολέμηση της δερματικής γήρανσης.

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ BIOLOGIQUE RECHERCHE

Για πρώτη φορά, η Biologique Recherche ταυτοποίησε και επέλεξε το EpigenActiv©, ένα πεπτίδιο που δρα σε υποδοχείς του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα EGF, ο οποίος είναι απαραίτητος για την αναγέννηση των ιστών και την ανακύκλωση των αποδομημένων πρωτεϊνών. Δρα επί της διαδικασίας της δερματικής γήρανσης για την προώθηση μίας πραγματικής κυτταρικής αναγέννησης. Αυτή η ανακάλυψη δημιούργησε τη La Grande Crème.

Η La Grande Crème είναι η νέα καινοτομία της Biologique Recherche για δέρματα που επηρεάζονται από τη δερματική γήρανση. Προωθεί την ανάπλαση για την ανανέωση της ενίσχυσης και της αναδόμησης της επιδερμίδας. Ως αποτέλεσμα, η στοιβάδα προστασίας αποκαθίσταται. Αυτή η επαναστατική κρέμα καταπολεμά όλα τα φαινόμενα που σχετίζονται με τη γήρανση και αποτελεί μία πλήρη και ταυτόχρονα αποτελεσματική θεραπεία προσώπου.

Αυτή η πλήρης κρέμα περιέχει τον μεγαλύτερο αριθμό συμπυκνωμένων δραστικών συστατικών που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε προϊόν της Biologique Recherche, και για πρώτη φορά η έρευνα του DNA κατέστησε εφικτή την ταυτοποίηση και χρήση των ιδιοτήτων του EpigenActiv© σε ένα αντιγηραντικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας.