Μεταφέρει στον Γκουτέρες τις ανησυχίες της Λευκωσίας η Σπέχαρ

Μεταφέρει στον Γκουτέρες τις ανησυχίες της Λευκωσίας η Σπέχαρ
Κατανοούμε τις ανησυχίες που εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  για τα τεκταινόμενα στο θέμα  των υδρογονανθράκων, δήλωσε η Αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο και Ειδική Αντιπρόσωπός του στο νησί Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ύστερα από τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
cache_846x3000_Analog_medium_304976_226438_1522018

Η κ. Σπέχαρ είπε επίσης πως συζήτησαν για το θέμα της περιόδου περισυλλογής (reflection period) μετά το Κρανς Μοντάνα.

«Κάναμε προκαταρκτικές συζητήσεις. Επαναβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι παραμένουμε διαθέσιμοι για την ανάληψη των καλών υπηρεσιών του Γ.Γ.», σημείωσε η κ. Σπέχαρ.

Ερωτηθείσα αν θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ανέφερε πως προγραμματίζει να έχει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που μπόρεσα να συναντήσω τον κ. Αναστασιάδη για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό για να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του.

Είμαι εδώ φυσικά κατόπιν αιτήματός του και είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία πιστεύω. Κυρίως ήμουν εδώ για να τον ακούσω. Εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με το τι συμβαίνει με το θέμα των υδρογονανθράκων. Πρόκειται για ανησυχίες που κατανοούμε και τις οποίες θα διαβιβάσουμε στη Νέα Υόρκη», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Σπέχαρ.

«Συζητήσαμε επίσης», σημείωσε, «το θέμα της περιόδου περίσκεψης που λαμβάνει χώρα μετά το Κραν Μοντανά μετά το τέλος της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ο Γ.Γ. είχε εισηγηθεί σε όλα τα μέρη να σκεφθούν για να δούμε πώς μπορεί να επαναρχίσει μια διαδικασία με στόχο ουσιαστικά αποτελέσματα. Έτσι είχαμε σήμερα προκαταρκτικές συζητήσεις για αυτό. Επαναβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι παραμένουμε στη διάθεση για ανάληψη των καλών υπηρεσιών του Γ.Γ.»

Ερωτηθείσα αν συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το θέμα της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, η κα Σπέχαρ απάντησε καταφατικά, «Ναι το συζητήσαμε αυτό», είπε, ενώ ερωτηθείσα κατά πόσο θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η κ. Σπέχαρ απάντησε επίσης καταφατικά.

reporter cy