Μιχαηλίδης: «Αν πρέπει να κλείσει το Μακάρειο, θα το κλείσουμε»

Μιχαηλίδης: «Αν πρέπει να κλείσει το Μακάρειο, θα το κλείσουμε»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα» ήταν ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα του Μακαρείου σταδίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αν είναι κατάλληλο για αγώνες το Μακάρειο: «Υπάρχει η αρχή αδειοδότησης σταδίων. Μίλησα με ένα μέλος του ΚΟΑ που συμμετέχει στην αρχή και έχω ζητήσει να δω αύριο στις 11 τον πρόεδρο και τα μέλη της αρχής. Αν γίνονται εκπτώσεις και πρέπει να κλείσει το Μακάρειο, θα το κλείσουμε. Θέλουμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα με αφορμή το αίτημα της Ομόνοιας.

Δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να μετατρέψω αυτό το θέμα σε διαφορά ΚΟΑ-Ομόνοια. Εάν η Ομόνοια έχει έντονη επιθυμία να αγωνιστεί στο Μακάρειο, εγώ λέω ελάτε να καθίσουμε μαζί με την Αστυνομία και να συζητήσουμε τα θέματα που εγέρθηκαν».

Για το αίτημα της Ομόνοιας για ανέγερση γηπέδου στο χώρο του Μακαρείου:«Οποιοδήποτε αίτημα τεθεί πάνω στο τραπέζι, θα μελετηθεί και θα συζητηθεί. Εμείς θα το δούμε. Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο ΚΟΑ έχει κάποιους ιδιόκτητους χώρους αλλά δεν έχει ανεξάντλητούς πόρους για να κάνει συνεχώς στάδια. Εμείς θέλει να ικανοποιηθούμε τα αιτήματα των σωματείων μας και των ομοσπονδιών. Εάν η πολιτεία θέλει να κατασκευάσει νέο γήπεδο στη Λευκωσία, εμείς θα το μελετήσουμε».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Δεν είναι απόφαση του ΚΟΑ, είναι απόφαση της πολιτείας. Έγινε μια σύσκεψη στο υπουργείο δικαιοσύνης. Ετοιμάστηκε ένα νομοσχέδιο τροποποιητικό που στέλνει την κάρτα στα σωματεία, με το κεντρικό μητρώο να βρίσκεται στον ΚΟΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων είπε να τροποποιηθεί ο νόμος. Τέθηκε από την αρχή ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης».