Μιχαηλίδης: «Εάν ικανοποιηθεί η Αστυνομία, η Ομόνοια θα παίζει Μακάρειο»

Μιχαηλίδης: «Εάν ικανοποιηθεί η Αστυνομία, η Ομόνοια θα παίζει Μακάρειο»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε για το «καυτό» θέμα του Μακαρείου σταδίου και την παραχώρησή του για χρήση από την Ομόνοια τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Σχολίασε μεταξύ άλλων, τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν για το θέμα των βελτιωτικών μέτρων που ζήτησε να γίνουν η Αστυνομία για να μπορεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο η ομάδα των «πρασίνων», αλλά και για το γήπεδο της Λεμεσού και την κάρτα φιλάθλου.

Αναλυτικά:

Για τα έργα ασφαλείας που δεν είχαν προβλεφθεί, αλλά θα γίνουν λόγω Ομόνοιας:«Εμείς ως ΚΟΑ με σφραγίδα του Οργανισμού 24 Μαΐου, μας ήρθε ένα mail από την Ομόνοια που ζητούσε το στάδιο ως έχει. Εδώ γράφατε επί τρεις μήνες ότι κωλυσιεργούμε. Εμείς αμέσως είχαμε στείλει στην ΚΟΠ και την Αστυνομία και ζητούσαμε τις θέσεις τους. Η Ομοσπονδία απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των αγώνων στο στάδιο, νοουμένου ότι και η Αστυνομία έστειλε κάτι επισημάνσεις. Είναι τεχνικής φύσης και δεν είναι σωστό να μπω σε αυτή τη συζήτηση αυτή τη στιγμή. Εμείς ενημερώσαμε την Ομόνοια και της είπαμε ότι μπορεί να το πάρει το γήπεδο ως έχει. Είναι προϋπόθεση να ληφθούν υπόψην πριν πάρετε το γήπεδο τους είπαν τις επισημάνσεις της Αστυνομίας.

Τα έργα δεν έγιναν προηγουμένως, διότι τα κριτήρια από την Αστυνομία για αγώνες μεγάλου κινδύνου είναι διαφορετικά από αγώνες που γίνονται με μικρομεσαίες ομάδες, αλλά και του μεγάλου όγκου των φιλάθλων της Ομόνοιας πρέπει να γίνουν αυτά. Για κάποια από αυτά τα έργα κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος. Αν η Αστυνομία πει όχι, πρέπει να γίνει και κάτι άλλο, δεν ξέρω. Θα γίνει μια συνάντηση Ομόνοιας και Αστυνομίας. Οι μελέτες μιλούν για φωτισμό, κερκίδες, πάγκους και για κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Υπάρχει η Αρχή Αδειοδότησης των Σταδίων αυτοί πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν έγιναν από πριν κάποια πράγματα. Να τονίζουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επικινδυνότητας του σταδίου. Πληρώσαμε κάποια λεφτά σαν Οργανισμός, σαν Πολιτεία και κάναμε μια μελέτη όταν ήρθε το αίτημα της Ομόνοιας. Οπτική επιθεώρηση όπως λέγεται, γίνεται μια επιθεώρηση από τους αρχιτέκτονες που έκαναν το στάδιο. Εμείς ζητήσαμε ως Οργανισμός αυτός ο έλεγχος να γίνει σε όλα τα στάδια για να έχουμε πλήρη εικόνα».

Για το πόσους μπορεί να φιλοξενήσει το Μακάρειο: «Είναι για 9.000 νομίζω και είναι και ένα κομμάτι που είναι κλειστό και θα παραμείνει κλειστό. Δεν είχαμε κοστολόγηση για το θέμα των έργων γιατί δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε για οτιδήποτε. Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση, εάν ικανοποιηθούν αυτά που πρέπει να ικανοποιηθούν που ζήτησε η Αστυνομία και είναι εντάξει, ο ΚΟΑ είναι εντάξει».

Για το CCTV και την κάρτα φιλάθλου: «Πρέπει να γίνει μια πλήρης ανασκόπηση σε όλα τα στάδια για να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Ούτε λόγος αυτή τη στιγμή να πληρώσει από τον προϋπολογισμό του ο ΚΟΑ για αυτά τα πράγματα στο Μακάρειο».

Γιατί να δώσει τα λεφτά η Ομόνοια για το Μακάρειο και όχι ο ΚΟΑ: «Εμείς δεν θα κάναμε τίποτε με το Μακάρειο, αν δεν το ζητούσε η Ομόνοια. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αυτά τα λεφτά ο ΚΟΑ για το Μακάρειο από τον προϋπολογισμό του, πέραν κάποιων βελτιωτικών έργων που έχει ένα μικρό κονδύλι. Δεν είναι μια εύκολη περίπτωση και να μην προσπαθούμε να απλοποιήσουμε την κατάσταση. Εμείς θέλαμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα ενός μεγάλου και ιστορικού Σωματείου και από την άλλη δεν θέλαμε να τίθεται θέμα Ασφάλειας και δεύτερον δεν μπορεί να πληρώνει ο Οργανισμός για πράγματα που δεν θα έκανε τώρα προγραμματισμένα».

Για το ότι η Ομόνοια είχε ζητήσει νωρίτερα το γήπεδο ως έχει: «28 Μαρτίου ζητούσε το γήπεδο ως έχει; Δεν την έχω μπροστά μου αυτή την επιστολή. Η επίσημη θέση της Ομόνοιας να πάρει το γήπεδο ως έχει ήρθε με σφραγίδα του Οργανισμού 24 Μαΐου».

Για το γήπεδο της Λεμεσού: «Έγινε η σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάναμε ανάλογη συνάντηση στο Κολόσσι στις 22/5. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε κάποια δημοσιεύματα, ανησύχησε και με πήρε τηλέφωνο για να γίνει η συνάντηση. Υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα, υπήρχαν προβλήματα με τα μπάζα και κάποιων μελετών που είχαν γίνει. Με καλή διάθεση θα επιλυθούν. Είμαστε σε καλό δρόμο. Για το θέμα της καθυστέρησης και τις λύσεις που δόθηκαν οι εργολάβοι μας είπαν ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Μια νέα γεωτεχνική μελέτη έδειξε ότι υπάρχουν τα μπάζα εκεί. Πήρε άδεια ο εργολάβος για να επεξεργαστεί τα μπάζα και γίνεται εκεί η επεξεργασία. Για τον αγωγό πάρθηκαν αποφάσεις. Υπάρχει μια άποψη να γίνει το υπόγειο πάρκινγκ εκεί για να επιλυθεί το θέμα, αλλά θα το δούμε. Γιατί δεν φάνηκαν τα προβλήματα από προηγούμενες μελέτες, είναι καλή ερώτηση, αλλά δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό».

Για τα βοηθητικά γήπεδα και τα αποδυτήρια που αφορούσαν μόνο ΑΕΛ και Άρη και όχι Απόλλωνα: «Είναι μια συμβατική υποχρέωση που υπήρχε μεταξύ άλλων. Υπάρχουν εκεί νέα δεδομένα και που συνεχώς αντιμετωπίζουμε. Δεν υπάρχει νόημα να πούμε τι δεν έγινε, αλλά πως θα το αντιμετωπίσουμε απ’ εδώ και μπρος».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Πήγε γρήγορα ένα νομοσχέδιο τροποποιητικό μετά τη διαβούλευση που έγινε από όλους, ΚΟΑ και Σωματεία. Πήγε στον νομοτεχνικό έλεγχο. Ελπίζω ότι θα τελειώσει γρήγορα σε αυτό το θέμα. Η Βουλή θα το προωθήσει τάχιστα. Η Βουλή κλείνει 15 Ιουλίου αν δεν με απατά η μνήμη μου».