ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

1.Πως ανακαλύψατε το ταλέντο σας στη ζωγραφική και συγκεκριμένα στην προσωπογραφία; Ασχολείστε αποκλειστικά με αυτό ή και με άλλο είδος ζωγραφικής;

Η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για την Τέχνη και ειδικότερα για τη ζωγραφική ξεκίνησαν μάλλον από τη στιγμή που κατάλαβα τον εαυτό μου.  Με κέντρισε αρχικά η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και αργότερα οι εκφράσεις του προσώπου και κάπου εκεί άρχισα να τις αποτυπώνω στο χαρτί . Ασχολούμαι με πάρα πολλά είδη ζωγραφικής και ομολογώ ότι το κάθε ένα έχει την δική του ομορφιά . Αυτή την περίοδο όμως εστίασα στην προσωπογραφία και ειδικά στην έκφραση.

 

2.Από ποιά ηλικία σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο είδος τέχνης;

Νομίζω από την παιδική μου ηλικία προσπαθούσα να ζωγραφίζω πρόσωπα και να δίνω έμφαση στα μάτια. Τα μάτια μιλούν και εγώ το μόνο που προσπαθούσα ήταν να αποτυπώσω αυτά που λένε στο χαρτί.

 

3.Το έχετε σαν επάγγελμα ή είναι ένα είδος έκφρασης που το χαρίζετε στο κόσμο;

Αρχικά το έκανα ερασιτεχνικά,  καθαρά για τον εαυτό μου και για την ηρεμία που μου προσφέρει . Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από παρότρυνση κοντινών μου ανθρώπων ,γνωρίζοντας την δουλεία μου, άρχισα να ασχολούμαι πιο επαγγελματικά κάνοντας αυτο που με εκφράζει στον ελεύθερο μου χρόνο και όταν νιώθω οτι έχω κάτι να δείξω και κάτι να πώ μέσα απο την δουλεία μου, το παρουσιάζω.

 

 

4.Τι αισθήματα σας δημιουργεί η απασχόλησή σας αυτή;

Συγκεκριμένα η απασχόληση αυτη με αποφορτίζει απο τα στοιχεία του άγχους της πίεσης και ηρεμεί τον εσωτερικό μου κόσμο. Κάθε φορά που ένα έργο μου ολοκληρώνετε αν και ποτέ δεν νιώθω να έχει τελειώσει το συναίσθημα φαντάζει όπως όταν ενας άνθρωπος κτίζει το ίδιο του το σπίτι.

 

5.Ποιούς σπουδαίους καλλιτέχνες έχετε απεικονήσει στα έργα σας και τι ανατροφοδότηση έχετε πάρει από αυτούς;

Κάποιοι καλλιτέχνες απο αυτούς είναι ο ηθοποιός και τραγουδιστής Πανος Μουζουρακης απο τον οποίο εχω ανατροφοδοτηθεί με τα καλύτερα σχόλια και την πρόταση απο την εταιρεία που συνεργαζόταν για δημιουργία της αφίσας της περιοδείας του το 2017 . Επίσης εχω ζωγραφίσει τον ηθοποιό Πετρο Φιλιππιδη οπου το έργο μου με την προσωπογραφία του κοσμεί το θέατρο Μουσούρη στην Αθήνα.

 

 

6.Τι «εργαλεία» χρησιμοποιείτε για να δημιουργείσετε,από  που εμπνεέστε; σε ποιους χώρους; και από τι; Ποιους ανθρώπους ζωγραφίζετε ( ανθρώπους της πόλης, του χωριού, καλλιτέχνες, διάσημους ή ασημους)

Πάρα πολλά και άσχετα μεταξύ τους ερεθίσματα με έχουν επηρεάσει.  Ό,τι βλέπω, ό,τι ακούω και νιώθω, ό,τι βιώνω καθημερινά, ό,τι σκέφτομαι και ονειρεύομαι με επηρεάζει. Αρπάζω λοιπόν κι εγώ ό,τι με συναρπάζει, απ όπου κι αν προέρχεται το νεύμα.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός ειτε προέρχεται απο σαλόνια είτε απο αλώνια διάσημος η άσημος εχει περάσει τις δίκες του φουρτούνες, τις δίκες του ευκολίες η δυσκολίες στην ζωη. Δεν υπάρχουν κριτήρια παρά μόνο έμπνευση.

 

7.Ποιο πρόσωπο θέλετε να αποτυπώσετε που δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα; Υπάρχει κάποιος χαρακτήρας που δεν καταφέρατε να ζωγραφίσετε ή σας έχει δυσκολέψει η απεικόνησή του;

Οτι και όποιος με εμπνέει αξίζει να καταβάλω όλη μου την τέχνη και ιδικά την ψυχή μου για να αποτυπώσω οσο πιο κοντά αυτό που βλέπω με τα δικα μου μάτια στο χαρτί. Ακόμη δεν έτυχε να προσπαθήσω να ζωγραφίσω κάποιον και να αποτύχω στο να μοιάζει. Εννοείται οτι έχω δυσκολευτεί σε πάρα πολλές προσωπογραφίες οπου για μέρες προσπαθούσα να πλησιάσω το πραγματικό πρόσωπο.

 

8.Έχετε λάβει ποτέ αρνητικά σχόλια για τα έργα σας από άτομο που του έχετε κάνει την προσωπογραφία του;

Δεν έχω λάβει αρνητικά σχόλια και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό η κακό γιατί σίγουρα μέσα απο τα αρνητικά σχόλια προσπαθείς περισσότερο δίνεις περισσότερη έμφαση και γίνεσαι καλύτερος.

 

9.Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω στο μέλλον και δεν είναι κάτι που με προβληματίζει ακόμα εφόσον κάνω αυτο που αγαπώ στα περιθώρια του ελευθέρου μου χρόνου. Δημιουργώ, εκφράζομαι και  μιλώ οταν γεννιέται η ανάγκη να το κάνω και αυτό είναι το ζητούμενο για μένα.

 

 

10.Την Παρασκευή θα παρουσιαστείτε στα εγκαίνια μιας νεοσύστατης γκαλερί τι καλείστε να κάνετε εκεί; Να παρουσιάσετε τα έργα σας;

Την παρασκευή εγκαινιάζεται ενας καινούργιος χώρος οπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λαρνακας θα έχουν τώρα να δουν να θαυμάσουν να πλουτίσουν καλλιτεχνικά τις εμπειρίες τους. Η γκαλερί Xibit θα φιλοξενήσει την καινούργια σειρά έργων μου όπου το ζητούμενο για μένα είναι να αγγίξω με την τέχνη μου τους φόβους των ανθρώπων που θα παρευρεθούν . Θέλω να τους καλέσω να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε μια  κοινωνία που μας θέλει σιωπηλούς. Αυτο καλούμαι να κάνω την ερχόμενη Παρασκευή μέσα απο τα έργα μου γιατί αυτο είναι που κάνει την τέχνη άκρως υποκειμενική μα και μοναδική