Ναύπλιο

Ναύπλιο

nayplio

Ναύπλιο
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ!
Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί µετά από 1,5 ώρα οδήγησης θα βρεθείς σε µια πόλη-κόσµηµα. Το Ναύπλιο είναι γραφικό, αρχοντικό, ροµαντικό και σε σαγηνεύει µε την ιστορικότητά του.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ: Θα ανηφορίσεις στο Παλαµήδι µε τα κατ’ ευφηµισµόν 999 σκαλοπάτια (εσύ προτίµησε το αυτοκίνητο) και θα αφεθείς στην υπέροχη θέα στην πόλη και τον Αργολικό. Θα περπατήσεις περιµετρικά κάτω και γύρω από το Κάστρο, στην Ακροναυπλία ή Ίτς Καλέ, κάνοντας το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς, θα συνεχίσεις τον περίπατό σου κατά µήκος της Παραλιακής, µε το Μπούρτζι να τραβάει το βλέµµα σου στο βάθος, θα χαζέψεις µαγαζιά µε παραδοσιακά προϊόντα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα αφεθείς στις οµορφιές της Νέας, ξεκινώντας από την Πλατεία Συντάγµατος. Τα σηµαντικότερα αξιοθέατα µπορείς να τα δεις κάνοντας µια βόλτα 20΄ µε το τρενάκι που θα βρεις στην Πλατεία Φιλελλήνων (τιµή: €4, €3 παιδικό). Αν πάλι διακρίνεσαι για το ροµαντισµό σου, η βαρκάδα στο Μπούρτζι είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι! Τα βαρκάκια αναχωρούν από το λιµάνι κάθε 30′ και η τιµή του εισιτηρίου είναι €4. Όταν σου ανοίξει η όρεξη, το ποιοτικό εστιατόριο Σαβούρας, στην παραλιακή Μπουµπουλίνας, είναι ό,τι καλύτερο για φρέσκο ψάρι (τηλ. 27520 27704). Για λουκουµάδες θα πας στο Περγαµόντο, πίσω από την Πλατεία Φιλελλήνων (Κοµνηνού 1, τηλ. 27520 24570).

nay

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ: Στο Nafsimedon Hotel απέναντι από το πάρκο του Κολοκοτρώνη. Τιµή: Από €75 (Σιδηράς Μεραρχίας, τηλ. 27520 25060, www.nafsimedon.gr). Στο boutique hotel Αδιάντη-Αµυµώνη, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Τιµή: Από €70 (Όθωνος 31, τηλ. 27520 22073, www.hotel-adiandi.com). Εναλλακτικά, σε κάποιο από τα δωµάτια του καλαίσθητου Grand Sarai, απέναντι από την καθολική εκκλησία. Τιµή: Από €80 το δίκλινο µε πρωινό. (Φωτοµάρα & Ποταµιάνου 3, τηλ. 27520 22563, www.grandsarainafplio.com)

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Οδικώς, ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (145 χλµ.). Στον Ισθµό ακολουθείς την παράκαµψη για Ναύπλιο. Εναλλακτικά, µέσω ΚΤΕΛ Κηφισού και τιµή εισιτηρίου €23 µε επιστροφή (τηλ. ΚΤΕΛ Αθήνας: 210 5134588).

Τρίκαλα Κορινθίας

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΖΗ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ!
ΛΙΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ Σ/Κ.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Για να αλλάξεις παραστάσεις, να αφήσεις το µεγαλείο της φύσης να σε ηρεµήσει, να δοκιµάσεις µοναδικές γεύσεις, κι όλα αυτά 1,5 ώρα από την Αθήνα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ: Άφησε το αυτοκίνητο στα Κάτω και ξεκίνα την περιήγησή σου από τον παλαιότερο οικισµό. Μια λιθόστρωτη πλατεία, η εκκλησία του Αγίου Δηµητρίου, και παραδοσιακά ταβερνάκια συνθέτουν την εικόνα! Συνεχίζεις µε τα Μεσαία, γεµάτα µε παραδοσιακές ταβέρνες εκατέρωθεν του δρόµου, καταστήµατα µε παραδοσιακά προϊόντα και προσεγµένους ξενώνες. Στα Άνω, ψηλοί πύργοι και εγκαταλειµµένα αρχοντικά δικαιολογούν την ονοµασία τους επί Τουρκοκρατίας ως «αρχοντοµαχαλάς». Για φαγητό προτίµησε την ταβέρνα του Δέκλερη (τηλ. 27340 91358) στα Άνω Τρίκαλα για κόκορα κρασάτο µε χυλοπίτες και την ταβέρνα Άρτεµις (τηλ. 27430 91180) στα Μεσαία, για σπιτικές πίτες και µαγειρευτά.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ: Στο Χελυδορέα, στα Μεσαία, που διαθέτει 14 δωµάτια, µε εξατοµικευµένη διακόσµηση. Τιµή: Από €75 το δίκλινο µε ηµιδιατροφή (τηλ. 27430 91444, www.helydorea.gr). Το Αρχοντικό Φιαµέγκου, στα Μεσαία, υπόσχεται… αρχοντική διαµονή σε µια από τις σουίτες του. Τιµή: Από €85 το δίκλινο µε πρωινό (τηλ. 27430 91188,
www.archontikofiamegou.gr).

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Οδικώς, ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πατρών, θα στρίψεις στην έξοδο του Ξυλόκαστρου και λίγο πριν φτάσεις εκεί, πινακίδες σε οδηγούν αριστερά προς Τρίκαλα. Η συνολική διαδροµή διαρκεί περίπου µιάµιση ώρα. Εναλλακτικά, µε ΚΤΕΛ (τηλ. 210 5150287) από το σταθµό του Κηφισού µέχρι Ξυλόκαστρο και τιµή εισιτηρίου €20 µε επιστροφή. Από εκεί µε τοπικά λεωφορεία και €3,50 φτάνεις στα Τρίκαλα.

Πηγή: travelstyle.gr