Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες με έναν λιγότερο όμορφο άντρα

Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες με έναν λιγότερο όμορφο άντρα

Αν κοιτάξεις γύρω σου θα έχεις δει πολλά ευτυχισμένα ζευγάρια που είναι «ταιριαστά» μεταξύ τους. Ωστόσο το να ταιριάζεις εμφανισιακά με τον σύντροφό σου δεν υπόσχεται πολλά για το μέλλον της σχέσης σας, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Για την ακρίβεια, στην εν λόγω μελέτη βρέθηκε πως μια σχέση είναι πιο πιθανό να πετύχει όταν η γυναίκα είναι πιο ελκυστική από τον άντρα.

Βρήκαν πως στις περιπτώσεις όπου ο άντρας ήταν λιγότερο ελκυστικός, έτεινε να αντισταθμίζει αυτή την «έλλειψη» με πράξεις όπως δώρα, περισσότερη ενασχόληση με τη σύντροφό του στο κρεβάτι ή/και συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού. Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα επαναλαμβανόμενο πρότυπο και διαπίστωσαν πως αυτή η συμπεριφορά έκανε τις γυναίκες πιο ευτυχισμένες και να νιώθουν πως ο σύντροφός τους τις εκτιμά, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται η σχέση τους.

Το συμπέρασμα της μελέτης;

«Οι σύζυγοι φαίνεται πως είναι κατά βάση πιο αφοσιωμένοι και επενδύουν περισσότερο στην ευχαρίστηση της συζύγου τους όταν νιώθουν πως έχουν δίπλα τους μια γυναίκα που «μετράει»”. Ωστόσο, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονταν και οι άντρες κατατάσσονταν ως πιο ελκυστικοί από τις συντρόφους τους, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η πίεση που ένιωθαν έχοντας έναν σέξι σύζυγο τις έκανε πιο δυστυχισμένες, οδηγώντας τους σε δίαιτα και σε μια εμμονή με την άσκηση.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, η ερευνήτρια Tania Reynolds σχολίασε πως τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν πως όταν μια γυναίκα έχει έναν πολύ όμορφο σύντροφο, η συνέπειες για την ίδια είναι αρνητικές, ιδιαίτερα αν η ίδια δεν είναι τόσο ελκυστική

 

Πηγή : www.shape.g