Ομόνοια-Μακάρειο: Η απόφαση του ΚΟΑ δε σημαίνει πως οι «πράσινοι» θα μετακομίσουν

Ομόνοια-Μακάρειο: Η απόφαση του ΚΟΑ δε σημαίνει πως οι «πράσινοι» θα μετακομίσουν

Σε ανακοίνωση του ΚΟΑ αναφέρεται μεν πως ομόφωνα εγκρίθηκε η παραχώρηση του Μακαρείου στην Ομόνοια, όμως υπάρχει και μια «ουρά» η οποία δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Προϋπόθεση παραχώρησης χρήσης του Σταδίου στο σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ αποτελεί η ικανοποίηση από το σωματείο των επισημάνσεων που θέτει ή θα θέσει η Αστυνομία για διεξαγωγή των αγώνων του σωματείου στο Μακάρειο Στάδιο».

Ψάξαμε περισσότερο το θέμα σε σχέση με τις επισημάνσεις αυτές και τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, οι απαιτήσεις είναι τέτοιες που το θέμα μόνο ξεκάθαρο δεν είναι.

Συγκεκριμένα, τα έργα τα οποία ζητά ο ΚΟΑ από την Ομόνοια – έργα που όφειλε να τα κάνει ο οργανισμός- είναι πάρα πολλά σε αριθμό και πολύ λεπτομερή. Κατά συνέπεια και το κόστος εκτέλεσης αυτών των έργων είναι μεγάλο. Σαφώς μεγαλύτερο από τις 500χιλ. που προσέφερε η Ομόνοια στον οργανισμό για την εκτέλεση έργων.

Τα έργα τα οποία απαιτούνται, μετά από τις σχετικές απαιτήσεις της αστυνομίας, αφορούν κυρίως την ασφάλεια και την αστυνόμευση. Μέχρι και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των φιλάθλων απαιτείται από την αστυνομία.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εύλογο: Αλήθεια πως και πήρε στον ΚΟΑ πάνω από δυο μήνες από την επιστολή της Ομόνοιας για παραχώρηση του γηπέδου όπως είναι για να στείλει αυτή την απάντηση;  Η  επιστολή στάληκε στις 28 Μαρτίου.

Ερώτημα δεύτερο: με όλα αυτά τα έργα τα οποία απαιτούνται, πως είναι δυνατό να διεξάγονταν αγώνες ποδοσφαίρου στο συγκεκριμένο γήπεδο;

Το Δ.Σ. της εταιρείας Ομόνοια Ποδόσφαιρο θα μελετήσει τα νέα δεδομένα και θα απαντήσει στον ΚΟΑ.