Μαρία Κωνσταντίνου (Διπλ. Αισθητικός) Πανάδες – Οι Νέες Ρυτίδες

Μαρία Κωνσταντίνου (Διπλ. Αισθητικός) Πανάδες - Οι Νέες Ρυτίδες

Πανάδες είναι οι καφέ κηλίδες που εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο, στην εξωτερική επιφάνεια των χεριών, στο ντεκολτέ και στους ώμους.

Η χρωστική ουσία στο δέρμα μας, η μελανίνη, είναι υπεύθυνη για την απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας. Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η προστατευτική της δράση  και εμφανίζονται πανάδες και φωτογήρανση.

Όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες σε κάποιο στάδιο της ζωής τους, με το πρόβλημα της υπερμελάγχρωσης είτε πρόκειται για καφέ κηλίδες είτε για ανομοιόμορφο χρώμα δέρματος. Στην Ευρώπη, το 20% των γυναικών άνω των 25 ετών εμφανίζουν καφές κηλίδες ενώ η κατάσταση αυτή εντείνεται με την ηλικία. Στην ηλικία των 40 ετών το πρόβλημα αφορά 1 στις 3 γυναίκες για να φτάσει σε ποσοστό 90% στις γυναίκες άνω των 50 ετών.

 

Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις υπερμελαγχρώσεων ίδιες.

Συγκεκριμένα διαχωρίζονται στους παρακάτω τύπους:

 

καφέ κηλίδες: λείοι καφέ λεκέδες, με σαφή όρια, οφείλονται στην επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο και αυξάνονται με την ηλικία.

 

μεταφλεγμονώδεις μελαγχρώσεις: μελαγχρωματικές κηλίδες που επιμένουν μετά από δερματοπάθειες, μετά από ερεθισμό, έγκαυμα, peeling και έκθεση στον ήλιο και είναι πολύ συχνές σε άτομα με σκούρο δέρμα.

 

φωτό τοξικές υπερμελαγχρώσεις: οφείλονται στην αντίδραση του οργανισμού σε αρώματα ή ορισμένα φάρμακα.

 

μέλασμα: σχετίζεται με 2 παράγοντες: την ορμονική διέγερση και τη διέγερση από τις ακτίνες UV.

Πρόκειται για υπερμελάγχρωση σε εκτεταμένη επιφάνεια του προσώπου, δεν απειλεί την υγεία, αλλά μπορεί να είναι πολύ αντιαισθητική, γίνεται πιο έντονη με την έκθεση στον ήλιο και σίγουρα πλήττει την αυτοπεποίθηση.

Παρατηρείται κυρίως στις γυναίκες (προσβάλλει μόνο το 10% των ανδρών) με σκούρο κυρίως τύπο δέρματος. Εμφανίζεται συχνά κατά την εγκυμοσύνη και κατά την εμμηνόπαυση.

 

Πρωταρχικό και ουσιώδες βήμα στην αντιμετώπιση των πανάδων είναι η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και ο σχεδιασμός της κατάλληλης για την κάθε περίπτωση θεραπείας.

 

Με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα εντείνεται και η αποκατάστασή του γίνεται δυσκολότερη, γι’ αυτό προτείνεται η υπεύθυνη αντιμετώπιση ήδη από την εμφάνιση των πρώτων κηλίδων.

 

Αντίθετα προς ό,τι γράφεται κατά καιρούς σε διάφορα site, δεν υπάρχει “φυσική θεραπεία”. Θεραπείες με φυσικά υλικά της κουζίνας μας, όπως συχνά διατυμπανίζεται, π.χ. λεμόνι,  όχι μόνο δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα ενέχουν σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσουν  αλλεργίες  ή φωτοευαισθησία και τελικά το πρόβλημα να επιδεινωθεί.

 

Στο MENTALE εφαρμόζεται λεπτομερής έλεγχος από εξειδικευμένο θεραπευτή του δέρματος ώστε να επιλέγουμε την ορθότερη μέθοδο και θεραπευτική αγωγή.

 

 

Από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι η θεραπεία των πανάδων, προσώπου ή χεριών, είναι πιο αποτελεσματική και πιο σύντομη ανάλογα με το βάθος τους και το χρόνο που πέρασε από την πρώτη εμφάνισή τους.

 

Επίσης, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι λεύκανσης που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους ειδικούς, αλλά είμαστε σε θέση να κρίνουμε ότι δεν είναι όλες για κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα δεν μπορούμε σε μία δυσχρωμία που οφείλεται σε παλαιότερο τραυματισμό της επιδερμίδας να επιλέξουμε μία μέθοδο επίσης τραυματισμού, όπως θεραπεία με λέιζερ.

 

 

 

Η πιο ασφαλής θεραπεία και με εξαιρετικά αποτελέσματα στις δυσχρωμίες ακούει στο όνομα M.E.L.A και είναι μια αγωγή από τις πολλές που παρέχει η Ισπανική pHformula, η πρώτη pharma-cosmeceutical εταιρία που βασίζεται στην Αναγεννητική Ιατρική. Η έρευνα και η ανάπτυξη στα εργαστήρια της Βαρκελώνης οδήγησε στην εξέλιξη των peelings σε πιο αποτελεσματικά συστήματα χωρίς παρενέργειες και με μηδενικό χρόνο αποκατάστασης. Η μοναδική φόρμουλα  της θεραπείας M.E.L.A αποτελεί μια δυναμική αγωγή που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τη συσσώρευση της μελανίνης, ενώ συγχρόνως αναστέλλει αποτελεσματικά την ενζυμική δυσλειτουργία της τυροσινάσης, η οποία ερεθίζει το μελανοκύτταρο να παραγάγει περισσότερη μελανίνη.

Στοχευμένα δραστικά οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και αντιφλεγμονώδη συστατικά μεταφέρονται με ασφάλεια σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος δίχως να έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα και δίχως να τραυματίζουν τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Η τεχνολογική καινοτομία μεταφοράς τους μέσω του συστήματος PHDVC™ (κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία της pHformula) καθώς και η ενεργοποίηση της αναδόμησης της επιδερμίδας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς τις αρνητικές και αντιαισθητικές παρενέργειες, όπως είναι το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας ή η έντονη ερυθρότητα.

 

Η πρωτοτυπία της pHformula είναι ότι δημιούργησε προϊόντα καθημερινής χρήσης με δραστικά συστατικά που έχουν φαρμακευτική δύναμη. Έτσι τα καλλυντικά καθημερινής φροντίδας είναι και θεραπείες και διατηρούν τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε στο ινστιτούτο. Γ´αυτό συστήνουμε προετοιμασία του δέρματος στο σπίτι για 2 εβδομάδες, ώστε  από την πρώτη κιόλας φορά η βελτίωση να είναι ευδιάκριτη.

 

Το home are kit περιέχουν τα 4 απαραίτητα προϊόντα, ιδανικά για την προετοιμασία του δέρματος και για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων

ACTIVE ειδικό προϊόν νύχτας, με ισχυρή σύνθεση οξέων ενισχύει και επιταχύνει την αποκατάσταση

MELA RECOVERY περιέχει μανδελικό οξύ και νιασιναμίνη, καταστέλλει τους μηχανισμούς που προκαλούν τις πανάδες και λευκαίνει την επιδερμίδα

 

EXFO CLEANSE ένα προϊόν, τριπλή δράση: καθαρίζει από τους ρύπους και το μακιγιάζ, απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στη διείσδυση των δραστικών συστατικών των άλλων προϊόντων, ενυδατώνει (χρησιμοποιήστε το και ως μάσκα)

 

POST RECOVERY CREAM πλούσια μαλακτική κρέμα, προσφέρει εντατική ενυδάτωση

 

NEW!!! MELA CORRECTIVE CONCENTRATED SERUM ένα νέο προϊόν με μοναδικά βιοτεχνολογικά συστατικά,  σύμμαχος στην πρόληψη και στην ταχύτερη αποκατάσταση των πανάδων

 

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε πότε το αντηλιακό μας, ειδικά στη χώρα μας που η ηλιοφάνεια είναι έντονη ακόμη και τους χειμερινούς μήνες! Ο ήλιος είναι η κύρια αιτία εμφάνισης των πανάδων!

 

CHOOSE YOUR COVER

MELA resurfacing system

Τα pHformula είναι προϊόντα υψηλής κοσμητολογικής αξίας και γι’αυτό τα επιλέγουν κορυφαίοι δερματολόγοι και αισθητικοί σε όλο τον κόσμο. Θα τα βρείτε στο MENTALE