Παναθηναϊκός: Μεταγραφές ο Βοτανικός και ο νέος επενδυτής

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές ο Βοτανικός και ο νέος επενδυτής

Ο Παναθηναϊκός δεν θα βρει λύτρωση αν δεν φτιάξει γήπεδο και αν δεν αλλάξει η διοίκησή του. Όχι σήμερα… Χθες!

Χαμός με τον Σιαμπάνη, ε; Το χειμώνα που ήταν κλεισμένος ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τα απομεινάρια του ΠΑΟΚ. «Έδωσε» και το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ώστε να συνεχιστεί η πελατειακή σχέση με τον ισχυρό «δικέφαλο» μετά τους Μυστακίδη, Κάτσε, Πούγγουρα. Ο ΠΑΟΚ που μαζί με τον Γκοδίν θα έπαιρνε Κουρμπέλη, Μπουζούκη και… αυγά Τουρκίας!

Ο Σιαμπάνης, λένε, κλείνει στον Ολυμπιακό. Τώρα το «τριφύλλι» δεν μπορεί να πάρει ούτε τον Σιαμπάνη, που ξαφνικά έγινε Ντασάεφ! Τώρα ο Ολυμπιακός κάνει επίδειξη δύναμη με τον Σιαμπάνη στο κουφάρι του Παναθηναϊκού… Τι να πεις! Αμ το άλλο με τον Κατελάρη; Δεν ξέρω αν γέλασαν στην Ομόνοια ή τι είπε ο Νταμπίζας μιλώντας με κάποιους από το πρώην εργασιακό του περιβάλλον. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι «πράσινοι» δεν αγοράζουν παίκτες. Το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι είναι ότι αν προκύψει κάποιος δανεικός που αξίζει, θα έρθει.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Ό,τι και αν κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι επικοινωνιακά χαμένος. Λογικό αφού οι αντοχές έχουν χτυπήσει κόκκινο. Δεδομένα θα επηρεαστεί ξανά η ομάδα, αν δεν φύγει ο Γιάννης Αλαφούζος. Όλο το περιβάλλον που τον ανέδειξε ως ευεργέτη έχει γυρίσει εναντίον του και σέρνει τον χορό. Μένει να εκπληρώσει τον στόχο που του έχει ανατεθεί και να φεύγει. Η αλλαγή διοίκησης είναι επιβεβλημένη.

Όσες μεταγραφές και να κάνει ο Παναθηναϊκός, όση δουλειά και να ρίξει στην Ακαδημία, με την παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει φως. Δείτε τι γίνεται με Μπεργκ (χωρίς να έχει κλείσει), με Σιαμπάνη, Κατελάρη και σταματώ εδώ τα παραδείγματα διότι ντρέπομαι… Πώς να προκόψει έτσι μία ομάδα; Δεν γίνεται…

ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΡΑ

Περνά προς τα έξω ότι το «τριφύλλι» αναμένει την εύνοια της Πολιτείας για τον Βοτανικό. Οι «γίγαντες» στον ΠΑΟΚ έβγαλαν διαρροή ότι γίνεται, λέει, ο Βοτανικός (!!!!) και δεν βρίσκεται άκρη με το Καυτανζόγλειο… Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Περιμένει ο Παναθηναϊκός να έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να εφαρμοστεί ένας νόμος του κράτους που πέρασε από χίλια κύματα για να σχηματοποιηθεί. Να βρεθεί η απαραίτητη ενότητα, ώστε ΠΑΕ και Ερασιτέχνης να πορευτούν μαζί προς το όνειρο. Που θα είναι και η αρχή του τέλους της κρίσης για τους «πράσινους».

Με το πολιτικό αλισβερίσι και τους μεσάζοντες – εμπόρους ελπίδας, το Sportime δεν θα ασχοληθεί. Μόνο με την καταγραφή γεγονότων. Οι τράπεζες μέχρι τώρα δεν έχουν ιδέα για ό,τι γίνεται! Είναι η πραγματικότητα. «Λόγια του αέρα», τα λένε. Έτσι λειτουργεί ο τραπεζικός τομέας. Ψυχρά. Οπότε χρήματα με λαϊκή βάση και όχι εγγυημένα έσοδα, γήπεδο δεν φτιάχνεται. Συγκρίνετε την αλήθεια με ό,τι κυκλοφορεί.

Η Πολιτεία να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό όχι για το χατίρι! Όπως βοήθησε τον Ολυμπιακό, βοηθά την ΑΕΚ, θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας για τέτοιο έργο. Ωστόσο πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μόνο με δανεισμό, δύσκολα θα βγει το κοστολόγιο. 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο τόκοι; Τα νούμερα αυτά δεν είναι στην τύχη. Στηρίζονται στις ήδη υπάρχουσες αναλύσεις και μελέτες των τραπεζών για ενδεχόμενο δανεισμό του ανθρώπου ή της εταιρείας που θα αποφασίσει να χτίσει το γήπεδο ιδιοκτησίας του ή της. Η εξασφάλιση των πόρων θα είναι ένα το μεγάλο στοίχημα της όλης προσπάθειας.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Ξεκαθάρισμα, επίσης, σε κάτι. Όλη η Βουλή να μιλήσει, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ούτε με 1.000 συνεντεύξεις… Δήμος Αθηναίων, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς. Οι απόλυτοι παίκτες της Διπλής Ανάπλασης. Όλα τα υπόλοιπα είναι για φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, όπως πωλούνταν εν αφθονία τόσα χρόνια!

Για τους όψιμους υποστηρικτές του Βοτανικού, η ιστορία θα τους κρίνει. Μάλιστα αυστηρά. Όχι για την κυβίστηση. Αναμενόμενη, έχει γίνει ξανά εκατοντάδες φορές. Αλλά για το θράσος ότι τώρα πρέπει να υπάρχει ενότητα, να γίνει ο Βοτανικός που είναι η μόνη λύση κτλ. Έτσι συμβαίνει όταν προσπαθείς να βγάλεις τον εαυτό σου από το κάδρο της καταστροφής που προκάλεσες. Και Κυβερνήσεις θα επικαλεστείς και την τρύπα του Όζοντος.

Από εδώ και πέρα, απλώς, δεν παίρνει άλλη τούμπα. Το νερό μπαίνει στο αυλάκι. Ο χρόνος πιέζει. Ο Παναθηναϊκός πονάει. Αναζητά διέξοδο. Ανοδική πορεία στη φυσική του θέση. Μένει να τοποθετηθεί η ΠΑΕ επί των εξελίξεων, να πάρει θέση και να αποδείξει ότι έστω αυτήν την ώρα έχει τα αντανακλαστικά να παράγει έργο. Είναι κρίσιμοι οι μήνες που διανύουμε. Όχι λόγω Εκλογών. Επειδή αυτός ο δρόμος δεν έχει γυρισμό. Αν «καεί» και ο Βοτανικός, τι θα υπάρχει μετά; Το ΟΑΚΑ, το οποίο καρτερικά περιμένει το «τριφύλλι» να το συντηρεί μία ζωή…

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Είναι πολύ κομβικό το διάστημα αυτό. Διότι εκεί που ένα πλάνο ήταν ξεχασμένο, παρατημένο, απαξιωμένο τώρα θεωρείται μεγάλη λύση. Η ιστορία έχει διδάξει ότι τέτοιες μεταπτώσεις δείχνουν έλλειμμα γνώσης και στρατηγικής.

Ok, ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τα πάντα. Έχει τις δουλειές του, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι για να του φτιάχνουν το κέφι. Στον Παναθηναϊκό η όλη φάση καθημερινά μόνο ως ψυχοβγαλτική μπορεί να κριθεί. Επομένως το βάρος των παραγόντων του συλλόγου που κινούν τα νήματα και το περιβάλλον (Τύπος, Πολιτεία) πρέπει να είναι εξόχως προσεκτικός.

Αν όλα αυτά εξελίσσονταν δίχως εκλογικές διαδικασίες να τρέχουν, θα είχαν μεγαλύτερη αξία. Τώρα, απλά, πρέπει να υπάρχει υπομονή. Ο χρόνος θα δείξει αν όλα όσα εκφράζονται ως απόψεις και πληροφορίες αυτό το διάστημα, θα ισχύουν και τον Σεπτέμβριο. Τότε θα αρχίσει ο πραγματικός χρόνος στέγασης των «πράσινων».

Έως τότε πρέπει να προστατευτεί η Διπλή Ανάπλαση. Να μην απαξιωθεί πάλι. Να γνωρίζει ο φίλαθλος τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Θα γίνει κουραστικό. Επειδή η προεκλογική περίοδος εξελίσσεται και μέχρι τις 7 Ιουλίου, θα γίνουν πολλά. Είναι κομβική στο ό,τι συμβαίνει η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει μιλήσει για άλλα και άλλα ζητήματα. Είναι δύσκολο να εκφραστεί για τα γεγονότα. Θα είναι σαν να παίρνει θέση. Ο μεγαλομέτοχος είναι προς την έξοδο υποτίθεται. Οξύμωρο να εκφράζει γνώμη για κάτι που αφορά δομικά το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Το πέπλο προστασίας είναι, δεδομένα, απαραίτητο. Αν δεν υπάρξει, θα είναι πιο εύκολο να «καεί» επικοινωνιακά ο Βοτανικός. Βολεύει πολύ κόσμο, να ξέρετε. Για τους πιο καχύποπτους η όλη έξαψη είναι να απαξιωθεί το όλο σκηνικό… Σενάριο εφιαλτικό!

Πηγή: sportime.gr