Πολιτιστική-εκπαιδευτική δράση στις 27 Οκτωβρίου στις Φοινικούδες

Πολιτιστική-εκπαιδευτική δράση στις 27 Οκτωβρίου στις Φοινικούδες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια μικρή πολιτιστική-εκπαιδευτική δράση που προγραμματίζουμε στη περιοχή Φοινικούδων στις 27 Οκτωβρίου

 

Καταρχήν ποιοί είμαστε:

Είμαστε μέλη ομίλων Toastmasters που λειτουργούν στη Κύπρο, κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Toastmasters International (www.toastmasters.org).  Οι Toastmasters International είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που θεωρείται σαν ένας από τους ηγέτες παγκόσμια στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και ηγεσίας.  Διαθέτει πάνω από 357.000 μέλη, σε ένα δίκτυο περίπου 16.600 ομίλων σε 143 χώρες.  Μέσω της συμμετοχής στους ομίλους Toastmasters, βοηθά τα μέλη του να βελτιώσουν τις δεξιότητες ομιλίας και ηγεσίας τους μέσα σε φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, μέσω εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και εποικοδομητικής ανατροφοδότησης από άλλα μέλη.  Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση είναι μια από τις σημαντικές δεξιότητες που αναπτύσσουμε, σε αντιδιαστολή με την αρνητική κριτική που φαίνεται να κυριαρχεί σε πολλούς τομείς της ζωής και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στη Κύπρο λειτουργούν σήμερα 3 εγγεγραμμένοι όμιλοι και 2 υπό δημιουργία:

 

Οι όμιλοι είναι αγγλόφωνοι, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και όμιλοι σε οποιαδήποτε τοπική γλώσσα.  Έχουμε μέλη κάθε ηλικίας άνω των 18, από φοιτητές μέχρι συνταξιούχους, και διαφόρων εθνοτήτων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, που αντιλαμβάνονται ότι οι δεξιότητες επικοινωνίας και ηγεσίας είναι κρίσιμα προσόντα, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στη προσωπική ζωή.

 

Δεν υπάρχουν όμιλοι στη Λάρνακα ακόμα, αλλά αρκετά μέλη μας είναι από Λάρνακα.

 

Στο τομέα της κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια το Youth Leadership Program (YLP) σε συνεργασία με αγγλόφωνα σχολεία, εκπαιδεύοντας μαθητές στις δεξιότητες επικοινωνίας και ηγεσίας (www.tmcrusaders.com/Youth_Leadership_Program_Nicosia).  Στη δεκαετία του ‘90 οι Toastmasters διοργάνωναν διαγωνισμούς δημόσιας συζήτησης μεταξύ μαθητών λυκείων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

 

Η προγραμματισμένη Εκδήλωση:

Η εκδήλωση συντονίζεται από τους Crusaders Toastmasters και γίνεται από όλους τους ομίλους της Κύπρου, με στόχο να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τα μέλη μας και να ενημερώσουμε το κοινό για τη σημασία των δεξιοτήτων επικοινωνίας και ηγεσίας σε όλους τους τομείς της ζωής.  Επίσης στόχος είναι να γνωρίσει το κοινό τους Toastmasters και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το να είναι κάποιος Toastmaster.

 

Η εκδήλωση θα έχει την ονομασία “Toastmaster Stoic Journey” και θα έχει τη μορφή ξενάγησης μιας ομάδας από Toastmasters και όποιου άλλου φίλου ή ατόμου από το κοινό αποφασίσει να ακολουθήσει.  Σε μεγάλο βαθμό θα μοιάζει με ξενάγηση μιας ομάδας τουριστών στα σημεία ενδιαφέροντος στη γραμμή των Φοινικούδων.  Αναμένεται να ξεκινήσει στις 5:30μμ στις 27 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.

  • Για κάθε αξιοθέατο (π.χ. αγάλματα Ζήνωνα και Κίμωνα, Κάστρο, Λιοντάρι Βενετίας, κλπ.) κάποιος Toastmaster θα κάνει μια έρευνα και θα παρουσιάσει το αξιοθέατο στους παρευρισκόμενους σαν ξεναγός, για 1-2 λεπτά.
  • Σε 3-4 αξιοθέατα, Toastmasters θα κάνουν μια σύντομη ομιλία (5-7 λεπτά) με θεματολογία που θα ενδιαφέρει το κοινό και ενδεχομένως θα είναι εμπνευσμένη από, ή θα ενσωματώνει, στοιχεία σχετικά με το χώρο και την ιστορία.
  • Άλλοι Toastmasters θα είναι στο χώρο για να ενημερώνουν το κοινό και να μοιράζουν ενημερωτικό υλικό.

Η όλη εκδήλωση θα προβάλλει τη Λάρνακα και δε θα επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο τη κυκλοφορία ή τη κοινή ησυχία.  Ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό μεγάφωνο, μόνο στον ελάχιστο βαθμό που χρειάζεται για να ακουστεί καθαρά η φωνή του κάθε ομιλητή στην ακτίνα των 5μ που εκτιμούμε ότι θα στέκεται ο κόσμος.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι για την εκδήλωση:

https://www.tmcrusaders.com/inter_club_20181027.html

https://www.facebook.com/events/311612412981833

 

Με εκτίμηση,

 

Υπεύθυνος Διοργάνωσης

 

Αλέξης Πετρίδης

VP Education

Crusaders Club

alexis.petrides68@gmail.com

99-410690

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

 

Πάολα Σάββα

Μέλος Crusaders Club

paola.savva@gmail.com

99-413066