Προδρόμου:Δεν αποκλείουμε διαφοροποίηση των αποφάσεων στην Παιδεία

Προδρόμου:Δεν αποκλείουμε διαφοροποίηση των αποφάσεων στην Παιδεία
Την θέση ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στην Παιδεία και οι οποίες έχουν αποτελέσει «αίτιο πολέμου» ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται επί τάπητος και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν αναλόγως προτάσεων, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. 
Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του SIGMA, ο κος Προδρόμου ανέφερε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι πως η «πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή» κι έκανε έκκληση να σταματήσουν τα πείσματα, τα οποία δεν οδηγούν πουθενά.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την πρωτοβουλία και στις 27 Ιουλίου έγινε μια σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε ότι ξεκινά ένας διάλογος με θέμα τον εξορθολογισμό του συστήματος των απαλλαγών», σημείωσε.
Παραδέχτηκε δε ότι για το σύστημα, ως έχει σήμερα, «όλοι φταίμε», εννοώντας όλες τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών και ως τέτοιο το παρέλαβε η νυν κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι βασικό επιχείρημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων αποτελεί η άκαμπτη στάση της Κυβέρνησης επί των αποφάσεων και η μη διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς προτού αυτές ληφθούν
«Στη σύσκεψη εκείνη έγινε σαφές ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά το αντικείμενο του διαλόγου θα ήταν ο εξορθολογισμός των απαλλαγών», είπε.
Κληθείς να διευκρινίσει ότι όντως, σε περίπτωση επανεκκίνησης του διαλόγου, θα υπάρξει διαφοροποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κος Προδρόμου απάντησε θετικά, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα υπάρξουν προτάσεις και ανάλογες επιλογές ως αντιστάθμισμα.
Επανέλαβε δε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν σαφής από την στιγμή της σύσκεψης του Προεδρικού και στους εκπαιδευτικούς.
«Είπαμε με δηλώσεις ότι ξεκινά ένας διάλογος εφ όλης της ύλης για τον εξορθολογισμό του συστήματος των απαλλαγών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί εναλλακτικές προτάσεις», τόνισε
Αν υποβληθούν προτάσεις, πρόσθεσε, δεν αποκλείεται αυτές να συζητηθούν, καθώς η απάντηση που δόθηκε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις «δεν σήμανε το τέλος του διαλόγου».
Ερωτηθείς αν τελικά το κουδούνι χτυπήσει τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές, ο κος Προδρόμου απάντησε ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά.
Υπενθύμισε δε ότι στη νέα σχολική χρονιά θα προστεθούν 159 εκπαιδευτικοί κι αυτό χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαθητικό πληθυσμό, διευκρινίζοντας ότι με την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, φέτος θα διοριστούν κάποιοι οι οποίοι «πέτυχαν στον αξιοκρατικό αυτό διαγωνισμό».
Όπως είπε εμφατικά, «δεν είναι αλήθεια ότι εκπαιδευτικοί θα μείνουν αδιόριστοι».
Όσον αφορά στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για τις 23 Αυγούστου, ο κος Προδρόμου σημείωσε ότι πρόκειται για μια απεργία «ενάντια στον φορολογούμενο πολίτη».