Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του “Ορέστη” ζήτησε ο νέος Αρχηγός

Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του "Ορέστη" ζήτησε ο νέος Αρχηγός

Με ένα μεγάλο συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του “Ορέστη” αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Εξέφρασε τη λύπη του και τον αποτροπιασμό για τα στυγερά εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα, κατά την τελετή διαβεβαίωσής του στο Προεδρικό Μέγαρο που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης, που αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία του Αρχηγείου της Αστυνομικής Δύναμης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι οδυνηρές εξελίξεις έριξαν την υπόληψη της Αστυνομίας.  Ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν.

“Τα στυγερά εγκλήματα που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα έχουν συγκλονίσει όλους. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα για εκσυχρονισμό της Αστυνομίας, καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να είμαστε σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της κοινωνίας για ασφάλεια και ευημερία. Δυστυχώς όλα αυτά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά. Οι οδυνηρές εξελίξεις των ημερών και η απώλεια ανυπεράσπιστων αθώων παιδιών και γυναικών έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό το γόητρο, τη τιμή της Αστυνομίας, αναδεικνύοντας αδυναμίες, κενά και παραλήψεις. Για αυτό εκπροσωπώντας το αστυνομικό σώμα θέλω να εκφράσω τη λύπη και τον αποτροπιασμό μου αλλά και τα συλλυπηρήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων  να πω ένα μεγάλο συγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε αυτές τις αθώες ψυχές”.

Μιλώντας στην τελετή και απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης του ανέφερε πως αναλαμβάνει σε μια δύσκολη στιγμή την ευθύνη για την αποκατάσταση του τρωθέντους κύρους της Δύναμης και τον κάλεσε να καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του για την πάταξη του εγκλήματος, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα την αξιοκρατία και την χρηστή διοίκηση.

«Αποτελεί δική σας ευθύνη να εντοπίσετε και να αξιοποιήσετε τους καλύτερους και να θέσετε προ των ευθυνών τους όσους δεν εκφράζουν αποτελεσματικά το έργο τους για την περιφρούρηση της Δημοκρατίας και την καταπολέμηση των όποιων εγκλημάτων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε επίσης,

“δυστυχώς εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών της Αστυνομίας σχετικά με ελλείποντα πρόσωπα είχαμε μια ανατροπή του κύρους της Αστυνομικής δύναμης με συνέπεια να υποχρεωθώ να πάρω την όχι ευχάριστη απόφαση για να σωθεί το κύρος της Αστυνομίας”.

Παρόντες στην τελετή διαβεβαίωσης είναι μεταξύ άλλων ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης όπως επίσης και ανώτερα στελέχη της Αστυνομικής δύναμης.