Σκαλιάς: Ο Υπουργός με απάλλαξε από καθήκοντα-Αίτημα εκπαιδευτικών

Σκαλιάς: Ο Υπουργός με απάλλαξε από καθήκοντα-Αίτημα εκπαιδευτικών

O παραιτηθείς  σύμβουλος του Υπ. Παιδείας Γιώργος Σκαλιάς μίλησε για τους λόγους της παραίτησής του.

Ο κ. Σκαλιάς εμφανίστηκε και δήλωσε ευθαρσώς «πολύ πικραμένος» για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

«Είμαι πολύ πικραμένος. Είναι παράλογο να πέτυχα δύο μεγάλες συμφωνίες – επιτυχίες μεταξύ Υπουργείου Παιδείας κι εκπαιδευτικών μεσούσης της κρίσης που επικρατεί και να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εκτός του παιχνιδιού».

Τη δική του θέση εξάλλου για την παραίτηση Σκαλιά, έδωσε λίγο αργότερα ο Υπουργός Παιδείας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκαλιάς, πέτυχε δύο συμφωνίες μεσούσης της κρίσης της Παιδείας. Η μία ήταν αμέσως μετά το τραγικό συμβάν στο Αλεθρικό, όπου προέκυψε μεγάλη ένταση μεταξύ ΠΟΕΔ και Υπ. Παιδείας. Όπως είπε ο κ. Σκαλιάς, η δική του παρέμβαση ήταν καθοριστική και ήταν αυτή ακριβώς που μας έβγαλε από την κρίση.

«Ακολούθησε νέα καθοριστική παρέμβασή μου στις 13/07, όταν ήταν η πρώτη φορά που εκπαιδευτικοί ζήτησαν παραίτηση Χαμπιαούρη. Και πάλι με δική μου καθοριστική παρέμβαση πετύχαμε εκτόνωση της κρίσης και οδηγήθηκαν οι δύο πλευρές σε διάλογο», τόνισε ο κ. Σκαλιάς.

Ακολούθως, είπε ο κ. Σκαλιάς, «Ο κ. Χαμπιαούρης με απάλλαξε από τα καθήκοντά μου, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από εκπαιδευτικούς. Βέβαια αυτό είναι κάτι που διαψεύδουν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο αυτή ήταν η εξήγηση που μου δόθηκε από τον Υπουργό. Από εκείνη τη στιγμή είμαι εκτός παιχνιδιού και το θεωρώ άδικο μετά από αυτές τις μεγάλες συμφωνίες που πέτυχα».

«Πιστεύω ότι η απουσία μου από τον διάλογο, μάλλον έκανε κακό παρά καλό. Είμαι πικραμένος, γι’ αυτό και η παραίτησή μου είναι καθαρά δική μου απόφαση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σκαλιάς διέψευσε φημολογία που κάνει λόγο για κακές σχέσεις του ιδίου με τον Υπουργό Παιδείας. «Είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Ήμουν ο μόνος που δικαιούτο να μπει στο γραφείο του οποιαδήποτε στιγμή ήθελα», πρόσθεσε.
Στο πάνελ έδωσαν το παρών τους κι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ, τονίζοντας ότι ουδέποτε ζήτησαν απομάκρυνση του κυρίου Σκαλιά από τη θέση του.

Στο μεταξύ, η φημολογία περί διάσπασης και διχασμού των εκπαιδευτικών οργανώσεων υφίσταται εδώ και δύο μήνες και διαψεύδεται καθημερινά,