Στα χέρια του Ecclestone μια από τις McLaren F1 του Ayrton Senna

Στα χέρια του Ecclestone μια από τις McLaren F1 του Ayrton Senna

Ο Bernie Ecclestone, το πρώην αφεντικό της Formula 1, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της McLaren-Ford με την οποία ο αείμνηστος Ayrton Senna κέρδισε το GP του Monaco το 1993. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας άλλαξαν χέρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο πριγκιπάτο την περασμένη εβδομάδα.

b_983

Ο Ecclestone έκανε δική του την MP4/8-6 αντί του ποσού των 4,19 εκατ. ευρώ, μια τιμή σχετικά χαμηλή αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μονοθέσιο που οδηγούσε ο μεγάλος Βραζιλιάνος πιλότος, το οποίο μάλιστα κέρδισε και αγώνα. Συγκριτικά αναφέρουμε πως μία από τις Ferrari που οδηγούσε ο Michael Schumacher το 2001 άγγιξε τα 6,34 εκατ. ευρώ σε ανάλογη δημοπρασία που έγινε στα τέλη του 2017.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας άλλαξαν χέρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό

Στο συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα ο Senna έκανε την πέμπτη σερί νίκη στο πριγκιπάτο και την 6η του συνολικά στους δρόμους του Monaco, σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσε ο Graham Hill από το 1969. Το συγκεκριμένο ρεκόρ παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ τα περισσότερα από τα μονοθέσια της McLaren με τα οποία αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος, βρίσκονται στα κεντρικά της βρετανικής ομάδας στο Woking της Αγγλίας.

Η MP4/8-6 φέρει ακόμη και σήμερα τον Cosworth V8 αλλά και το κιβώτιο που χρησιμοποιήθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα και αγοράστηκε από την βρετανική εταιρία πριν από μία 10ετία περίπου από τον συλλέκτη Aaron Hsu.

Πηγή: newsauto.gr